Aventura în familie prin Sri Lanka

Următoarea plecare: 02.01.2020
Durată circuit
10 zile
1,995 Euro / persoană
Grup: între 15 și 30 persoane
Locuri disponibile: 20
Categorie: Family, Travel Deals
Grad de dificultate: Moderat

Vacanță exotică pentru toată familia, în Sri Lanka!

Cea mai potrivită vacanță exotică pentru întreaga familie este în insula Sri Lanka. Destinația asiatică se prezintă în fața voastră cu o diversitate uimitoare, oferind familiilor, în doar 9 zile, o vacanță exotică activă perfecta. În Sri Lanka cea plină de culoare te bucuri alături de copii de multe experiențe inedite. Traseul pregătit de consultanții Explore Travel este potrivit atât pentru părinți, cât și pentru copii, ambii dornici de aventură și de călătorii.


În Wilpattu National Park, vom fi cu ochii după leoparzi, noaptea o petrecem într-un cort de safari, învățăm de la specialiști lucruri noi despre viața maimuțelor, iar partea activă a vacanței este compusă din rafting și trekking prin zona Central Highlands. Explorarea nu se termină aici pentru că vom trece pedalând prin orașul antic Polonnaruwa, unde vom căuta temple budhiste. Plaja și relaxarea sunt la ordinea zilei cu experiențe noi pentru fiecare dintre membri familiei. Clima tropicală, multitudinea de activități, plajele de nisip de la Oceanul Indian (puțin aglomerate), siguranța turiștilor și distanța de zbor relativ scurtă până la destinație sunt doar câteva dintre avantagele unei călătorii în Sri Lanka împreună cu familia.

Experiențe incluse în ofertă

 • Relaxați-vă pe o plajă din Oceanul Indian
 • Căutați leoparzi, antelope, elefanți și ursul buzat în Parcul Național Wilpattu
 • Învățați despre speciile de maimuțe de la un primatolog într-o rezervație care oferă șansa interacțiunii cu maimuțele
 • Fiți activi încercând rafting și trekking prin centrul insulei și pedalând prin Polonnaruwa
 • Mergeți cu trenul istoric din Kandy în Nuwara Elyia pe una dintre cele mai spectaluoase linii ferate din Asia
 • Urcați pe stanca Sigiriya pentru o priveliște de neuitat
 • Dormiți o noapte într-un cort de safari în Wilpattu National Park

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecăm de pe Aeroportul Otopeni la ora 14:25 și aterizăm pe aeroportul din Dubai la ora 21:15. Îmbarcare pe zborul cu destinația Colombo, decolare la ora 23:20.

Se ajunge în Colombo dimineata, la 05:25. Transfer direct de la aeroport la hotel, unde se va face cazarea devreme. După-amiaza avem timp liber pentru plajă și odihnă după călătoria până în Sri Lanka. Seara cina la hotel.

 • Cazare: hotel Jetwing Lagoon 4* sau similar în Negombo
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: cina
 • Experiențe: plaja la Oceanul Indian

După micul dejun vom pleca spre Nuwara Eliya. Pe drum vom face rafting în Kitulgala. Kitulgala este un mic oraș în vestul insulei Sri Lanka. Se află în zona umedă a pădurii tropicale, care primește câte 2 musoni anual și este unul din cele mai umede locuri din țară. Filmul premiat cu Oscar “Podul de pe raul Kwai” a fost filmat pe râul Kelani lângă Kitulgala, deși nimic nu a mai rămas acum în afară de fundațiile de beton ale podului (și, probabil, vagoanele scufundate care au căzut în apă . în scena climatică). Kitulgala este, de asemenea, o bază pentru rafting care începe cu câțiva kilometri în amonte. Raul Kelani este larg la Kitulgala, dar puțin adânc în afară de un canal adânc în apropierea malului opus, astfel încât în lunile mai uscate oferă un loc sigur și atractiv de înotat, spălat și jucat.

Vom porni la drum către Kandy, iar pe drum vom face pauză pentru prânz. Kandy, ultima cetate a regilor Sinhalezi, a fost în cele din urmă cedată britanicilor în 1815. Kandy este un exemplu al influenței budiste în Sri Lanka de astăzi. Templele și mănăstirile care păstrează vii tradițiile budiste sunt peste tot. După-amiază începem turul orașului Kandy, incluzând Upper lake Drive, Market Square și Templul Relicului Sacru al Dintelui. Încă din secolul al IV-lea, când dintele lui Buddha a fost adus în Sri Lanka ascuns de mâinile sacrilegioase în părul prințesei Hemamali, Relicul a crescut în reputatie și sfințenie în Sri Lanka și în întreaga lume budistă. Este considerat cea mai apreciată posesiune a țării și a fost declarat sit al Patrimoniului Mondial de către UNESCO. Seara ne vom bucura de vizionarea unui festival de dans cultural, apoi vom lua cina.

 • Cazare: Cinnamon Citadel 4* sau similar in Kandy
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cina
 • Experiențe: rafting în Kitulgala și festival de dans cultural în Kandy

După micul dejun vom porni cu trenul catre Nuwara Eliya pe o rută care trece pe lângă cascade, plantații de ceai și peisaje montane. Este una dintre rutele feroviare cele mai spectaculoase din Asia. Nuwara Eliya se situează la 180 km de Colombo, la o altitudine de 1889 metri față de nivelul mării. În 1826 niște ofițeri britanici au construit un drum deasupra coastei de la Ramboda Pass, precum și o stație pentru soldații convalescenți. Sir Samuel Baker a căzut sub vraja locului și a adus câini, cai, vite și oi, începând astfel o fermă tipic englezească. Flori și legume au fost aduse de asemenea din Anglia și au fost plantate.Vizitarea unei plantații de ceai și o fabrică.Seara vom parcurge un tur de vizionare a broaștelor, după care vom lua cina și ne vom caza în Nuwara Eliya.

 

 • Cazare: Royal Hills 3* sau similar in Nuwara Eliya
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun și cina
 • Experiențe: călătoria cu trenul Kandy-Nuwara Eliya

Dimineața opțional puteți încerca un traseu de trekking. Una dintre opțiuni este vizita la World’s End care este cel mai înalt platou din Sri Lanka, la o altitudine de 2133 metri în Munții Centrali. Parcul National Horton Plains este un sit al Patrimoniului Mondial și este situat pe marginea sudică a Munților Centrali, la jumătatea distanței dintre Nuwara Eliya și Haputale. Acesta consistă în păduri montane unde pământul se ridică la altitudini de 2500 metri deasupra mării. Aici priveliștea este incredibilă, denumită adecvat capătul lumii și este considerată a fi cea mai bună din Sri Lanka. Râpa constituie dintr-o coborâre bruscă verticală de pământ de aproape 300 de metri, continuând apoi pentru 1200 metri în aproape același unghi abrupt. Plecăm din Nuwara Elyia spre Passikudah. Ajungem pe seara în Passikudah și ne cazăm.

 • Cazare: Sunrise by Jetwing 4* sau similar in Passikudah
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun si cina
 • Experiente: exploreaza si simte spiritul locului, bucura-te de timp liber

În această zi vom avea program liber de relaxare pe plajă.

 

 • Cazare: Sunrise by Jetwing 4* sau similar în Passikudah
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cina
 • Experiențe: plaja la Oceanul Indian și sporturi acvatice

După micul dejun vom porni către Polonnaruwa și vom începe un tur al orașului pe biciclete. Polonnaruwa a fost capitala medievală a Sri Lankai în secolele XI-XIII. În timpul regilor Vijayabahu Parakramabahu și Nissankamalla a fost realizată o mare renaștere în țară din punct de vedere politic, economic și social. Vechiul oraș Polonnaruwa a fost declarat sit al Patrimoniului Mondial de catre UNESCO. Vom începe un tur de vizualizare și interacțiune cu familiile de maimuțe. Ne vom plimba printre ruinele din Polonnaruwa cu un primatolog local și vom învăța despre familiile locale de maimuțe. Prânzul va fi luat pe drum la un restaurant local. Vom lua cina și vom înnopta în Dambulla.

 • Cazare: Jetwing Lake 4* sau similar în Dambulla
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun, prânz și cină
 • Experiențe: cycling în Polonnaruwa și interacțiune cu familiile de maimuțe

După micul dejun vom urca până la Sigiriya, Stânca Leului. Sigiriya este unul din cele mai bine conservate exemple de planificare urbană antică, fiind astăzi sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și cel mai vizitat sit istoric din Sri Lanka. Regele Kassapa (477-495 i.e.n.) este cel care a mutat capitala de la Anuradhapura la Sigiriya și a făcut o fortăreață pentru a-și înconjura palatul, care a fost construit pe vârful unei stânci de 152 m inălțime, cu facilitățile necesare. Palatul care a fost înconjurat de un șanț exterior cu perete și șanț interior cu perete, mai include de asemenea grădina de agrement, perete de oglinda, fresce cu fețe deschise și închise la culoare ce acoperă zidul vestic, precum și o scară frumoasă. Grădina bolovanilor este alcătuită din peșteri în care budistul Bhikkus a trăit și a meditat. După Kassapa, Sigiriya a fost înapoiata lui Bhikkus.

După-amiaza vom începe o plimbare de 2-3 ore prin sate în Habarana. Vom lua un prânz tipic sătesc într-o casă din copac. Ne vom plimba prin satele tipice din zonele uscate și prin câmpurile de orez nedecorticat și vom experimenta stilul de viață tradițional din Sri Lanka. Vom avea ocazia să mâncăm nuca de cocos culeasă direct din copac, ne vom bucura de o plimbare tradițională cu cartul Bullock și de un cataraman safari la pitorescul lac Hiriwadunna. Seara vom ajunge la tabăra de safari de lângă Parcul National Wilpattu unde vom lua cina și vom înnopta în corturi speciale de safari. Cu siguranța că pentru copii această noapte o sa fie una de neuitat.

 

 • Cazare: Big Game Camp in Wilpattu
 • Nivel cazare: cort de safari
 • Mese: mic dejun, prânz și cină
 • Experiențe: trekking la Sigirya, prânz într-o casă din copac, plimbare prin satele din Habarana, înnoptare într-un cort de safari

După micul dejun vom începe safari-ul în Parcul Național Wilpattu. Acesta este cel mai mare și totodată cel mai vechi parc național din Sri Lanka, fiind considerat unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a vedea leoparzi în sălbăticie. Vom porni în căutarea leoparzilor și a altor animale care trăiesc în Wilpattu, printre cele mai importante specii fiind ursul buzat de Sri Lanka și elefantul de Sri Lanka.

Caracteristica unică a acestui parc este existența de “Willus” (lacuri naturale); acestea sunt bazine de apă naturale cu nisip sau depresiuni care se umplu cu apă de ploaie. Se găsesc multe tipuri de vegetație în Wilpattu, precum vegetație litorală, incluzând iarba de sare, pădure musonică scăzutaă cu înălțime mare. Timp de câteva ore în cursul dimineții vom străbate parcul în mașini speciale de safari. După această experiența memorabilă, vom pleca spre Negombo. Ajungem în cursul serii, ne cazăm și luăm cina.

 • Cazare: hotel Jetwing Lagoon 4* sau similar în Negombo
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cina
 • Experiențe: safari în Parcul National Wilpattu

Dimineața devreme transfer către aeroport, îmbarcare spre Dubai cu decolare la ora 06:20. Sosire în Dubai la ora 09:45 pentru escală. Opțional puteți beneficia pentru un tur al orașului Dubai cu ghid local. Plecare spre București la ora 19:00 și aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 22:30.

×Inchide

Servicii incluse

 • Persoană în cameră dublă: 1.995 Euro
 • Copil 5-12 ani în cameră dublă cu 2 adulți și cu pat suplimentar: 1.500 Euro
 • Copil 5-12 ani în camera dubla cu 2 adulți și fără pat suplimentar: 1.130 Euro
 • Persoană în cameră single : 2.450 Euro
Cost

Pachetul include:

 • Toate transferurile și vizitele incluse în itinerariu cu transport privat
 • Servicii de ghizi locali în limba engleză pe durata excursiilor
 • Intrările la obiective turistice menționate în program
 • Taxa de viză Sri Lanka
 • Însoțitor de grup
 • TVA

Pachetul nu include:

 • Asigurarea storno opțională, se încheie în aceeași zi cu contractul turistic
 • Asigurarea medicală obligatorie
 • Bacșișul pentru ghizii și șoferii locali
 • Băuturile din timpul meselor de prânz și cina
 • Alte excursii și activităti opționale
 • Tur de oraș în Dubai la întoarcere
Detalii servicii

Bilet de avion cu FLY DUBAI pe ruta București – Dubai – Colombo și retur.
Toate taxele de aeroport și taxa de bagaje pentru aceste zboruri.

01.02.2019
București - Dubai 14:25 - 21:15
Durata: 4 ore și 50 de minute

01.02.2019/02.02.2019
Dubai - Colombo 23:20 - 05:25
Durata: 4 ore și 30 de minute 

10.02.2019
Colombo - Dubai 06:20 - 09:45
Durata: 4 ore și 55 de minute

Dubai - București 19:00 - 23:30
Durata: 5 ore și 30 de minute

Bilete de avion

Mese: mic dejun și cină în fiecare zi, 2 prânzuri

Mese

• Rafting în Kitulgala
• Bilet la trenul istoric Kandy – Nuwara Elyia
• Vizită la o plantație de ceai din Nuwara Elyia
• Tur cu bicicleta prin Polonnaruwa
• Vizită cu un primatolog la o rezervație și interacțiune cu familii de maimuțe
• Plimbare prin satele din Habarana
• Pranz tradițional într-o casa în copac
• Cazare într-un cort de safari în Parcul National Wilpattu
• Safari în Wilpattu, cel mai vechi și mai mare parc național din Sri Lanka

Experiente locale
 • 6 nopti de cazare la hoteluri de 4 stele
 • 1 noapte cazare la un hotel de 3 stele
 • 1 noapte cazare in cort de Safari in Parcul National Wilpattu
Cazare

În funcție de anumite situații speciale, programul poate fi modificat de conducătorul de grup, fără însă a aduce prejudicii structurii de bază a programului. În cazul în care grupul minim nu se realizează, excursia se anulează sau tariful se recalculează.

Modalitatea de plată a pachetului este:

 • Avans de 50% din valoarea excursiei în momentul înscrierii.
 • Plata integrală cu cel târziu 30 de zile înainte de data plecării.

În cazul în care turistul renunță din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe următoarele penalizări:
a) 25% din tariful pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul 45 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;
b) 50% din tariful pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul 16-29 de zile înainte de data plecării;
c) 100 % din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

 • Este necesar pașaportul electronic sau pașaportul simplu valabil cel puțin 6 luni de la data terminării călătoriei. Nu se acceptă pașaportul temporar.
 • În funcție de anumite situații speciale, programul poate fi modificat de conducătorul de grup, fără însă a aduce prejudicii structurii de bază a programului.
 • Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră.

Documente pentru minori

 • MINORII trebuie să îndeplinească condiții speciale pentru a călători în străinătate. Conform Legii nr. 248/20.07.2005, minorii însoțiți de ambii părinți trebuie să îndeplinească aceleași condiții ca și aceștia pentru a călători în străinătate. În cazul în care unul dintre părinți poartă alt nume decât minorul, este necesară prezentarea certificatului de naștere a minorului
 • Minorii însoțiți doar de unul dintre părinți trebuie să prezinte la frontiera română declarație notarială de acord a părintelul care NU călătorește. În cazul părinților divorțați sau decedați, se prezintă hotărârea judecătorească definitivă prin care minorul este încredințat părintelui împreună cu care călătorește, sau după caz certificatul de deces
 • Minorii încredințați unor adulți, alții decât părinții sau ocrotitorii legali, trebuie să fie în posesia declarațiilor notariale ale ambilor părinți, iar adultul împuternicit trebuie să prezinte certificat de cazier judiciar. Informații suplimentare: www.politiadefrontiera.ro.

Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.

 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati).
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Cum este plaja în Sri Lanka?
Animale în Sri Lanka
Templul Thuparamaya în Sri Lanka
Sri Lanka rafting
Sri Lanka elefanti